Duplex NAM

A room with a view
Location: Tel Aviv
Apartment area: 90 square meters
Planning and construction: 2012

This urban duplex in the heart of the residential towers in Tel Aviv was designed for a young couple with little children. They wanted to have a large open space and dissolve the boundary between the private and public areas.

The main element in the duplex is the sculptural spiral metal stairs which runs along the double space, opens up the view to the city and envelopes the separation between the public area (the kitchen and living room) and the private section in upper floor. The handrail, an exposed iron sheet, runs along the stairs and the upper gallery, acts as a light ribbon partition element. The decision to use basic materials palette is both a design and economic approach.  Exposed iron stairs and beams as well as an exposed double height concrete panel wall create a rusty urban lofty sensation.

Remodeling and Home Design